Őrizetben az önbíráskodó férfiak

Egy komlói férfi telefonált még csütörtökön délután a rendőrség ügyeletére, hogy őt és társait hárman próbálják bántalmazni. A helyszínen a rendőrök elfogták a bűncselekmény elkövetőjét B. Krisztián 26 éves, M. István 23 éves, valamint L. Norbert 21 éves komlói férfiakat – a rendőrség csak most, szombaton közölt részleteket az ügyről.

hirdetés

A nyomozás eredményeként megállapították, hogy a három férfi azért kereste fel bokszkesztyűvel felszerelkezve otthonában a 25 éves sértettet, mert állításuk szerint előző nap egy közös hölgyismerősük készpénzét eltulajdonította. A vita tettlegességig fajult, majd a bántalmazók a helyszínt elhagyták.

M. Istvánt és L. Norbertet a rendőrök gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették, majd kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. B. Krisztián kihallgatása, illetve őrizetbe vétele ezidáig nem történt meg, mivel a 26 éves férfi a cselekményt követően olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállították.

A bántalmazók ellen csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Komlói Rendőrkapitányság folytatja a büntetőeljárást.