Országos bajnokok lettek a Pécsi Ritmikus Gimnasztika Egyesület sportolói!

A Pécsi Ritmikus Gimnasztika Egyesület (RGSE) versenyzői az elmúlt hétvégén remekeltek az országos bajnokságon. Mind a junior mind a felnőtt kategóriákban kiemelkedően teljesítettek, hiszen egy 30-35 fős mezőnyben sikerült a dobogó megszerzése.

Gajári Bíborka felnőtt kategóriában abszolút bajnok lett, hiszen buzogánnyal, szalaggal és összetettben is országos bajnok lett.

Duschnig Anna Bíborka mögött szalaggal és buzogánnyal is 2.lett.

Fülöp Kitti Mariann pedig karikával lett bronzérmes.

Egyéni összetett versenyben az első nyolcban voltak versenyzőink, Gajári Bíborka 1., Duschnig Anna 4., Fülöp Kitti 8. lett. A kiváló egyéni eredményeknek köszönhetően egyéni csapatversenyben 10 csapat között ezüstérmet szereztek.

A juniorok csapata szintén ezüst érmet szerzett, míg Kovács Fanni labdával országos bajnok lett. Nagy Dominika jó karika gyakorlata pedig a bronzérem megszerzésére volt elég.

A továbbiakban az I. osztályban Ákoshegyi Eszter a felnőttek között 4. lett, junior csapatunk ezüstérmet szerzett. Az első 6-ba Funták Médea (5.) és Fekete Liliána (6.) került be.

– Összességében ez a verseny abszolút visszaigazolása volt annak a sok-sok munkának, edzésnek, amelyet az egyesületben végzünk – mondta el Ekaterina Dologa, a Pécsi RGSE vezetőedzője.- Külön öröm számunkra, hogy újra országos bajnokaink vannak, és hogy ezen a versenyen ismét a legjobb vidéki egyesület lettünk. A kitartás és sportág iránti alázat diadala volt ez a verseny, az eredmények pedig igazolták, hogy a legjobb helyen van az, aki nálunk ritmikus gimnasztikázik.Ezen a héten a kicsiken a sor, akkor a gyermek és serdülő két legnehezebb korosztályban fog szerepelni további 25 versenyzőnk – mondta.

hirdetés

Hirdetés