Országos díjak: mi is jelölhetünk!

Jelöléseket vár az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) számos művészeti díjra, amelyeket 2015. március 15-én adnak majd át – írja az MTI.

hirdetés

A Balázs Béla-díj, Balogh Rudolf-díj, Blattner Géza-díj, Erkel Ferenc-díj, Ferenczy Noémi-díj, Harangozó Gyula-díj, Hortobágyi Károly-díj, Jászai Mari-díj, József Attila-díj, Liszt Ferenc-díj, Munkácsy Mihály-díj, Nádasdy Kálmán-díj, Németh Lajos-díj, Szabolcsi Bence-díj, illetve Táncsics Mihály-díj leendő kitüntetettjeire szakmai szervezet vagy korábbi díjazott, de civil vagy érdekvédelmi szervezet, illetve magánszemély is tehet javaslatot december 15-éig – közölte pénteken az MTI-vel az Emmi Kultúráért Felelős Államtitkársága.

A felterjesztésnek tartalmaznia kell a jelölt életútjának és tevékenységének rövid ismertetését tartalmazó indokolást. A rendelet és a kitöltendő adatlapok a kormányzati portálon (http://www.kormany.hu/download/6/d1/30000/kit%C3%BCntet%C3%A9s.zip#!DocumentBrowse) érhetők el.
A kezdeményezéseket az elismeres@emmi.gov.hu email címre, illetve az Emmi Protokoll Osztályára, a 1054 Budapest, Akadémia utca 3. címre várják.

A határidőn túl beérkező javaslatokat a tárca a következő, a 2016-os díjadományozásoknál tudja figyelembe venni.