Összedolgozik a honvédség és a rendőrség

Együttműködési megállapodást kötött a Honvédelmi Minisztérium (HM) és az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK). A kedden aláírt szerződés lehetővé teszi a két szervezet szorosabb és hatékonyabb együttműködését többek között tűzszerészeti, búvár, missziós, katasztrófavédelmi, rendészeti, földi és légi kutatási feladatokban – adta hírül az MTI.

hirdetés

A HM által az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a HM és az ORFK között már meglévő kapcsolat alapjainak rögzítését és az együttműködés elmélyítését szolgáló írásbeli megállapodást Benkő Tibor honvéd vezérkari főnök kezdeményezte.

A szerződés kiterjed az oktatás, a kiképzés, az egészségügy és a sport területére, valamint a békeidőszaki és a különleges jogrendi feladatokra. Az együttműködési megállapodás segíti a közrend, a közbiztonság erősítését, a közrendvédelmi feladatok eredményesebb ellátását, valamint a szövetségi és nemzetközi szerződésekből eredő katonai kötelezettségek teljesítését. A tapasztalatcserék széles körére nyílik lehetőség egyebek mellett kiképzési, egészségfejlesztési, munkavédelmi, pszichológiai területeken.

A dokumentumot Benkő Tibor vezérkari főnök és Papp Károly országos rendőrfőkapitány írta alá kedden Budapesten.
2012-ben a HM és a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága írt alá hasonló megállapodást – közölte a HM.