Összefognak a devizahitelesekért

A másfél hónapja alakult Patacs-Rácvárosi Egyesület segít a bajba jutott devizahiteleseknek. Már több, mint háromszázan keresték fel őket, de nem csak a környékről. A szervezet a jogi tanácsadáson kívül, pártfogásba is veszi a hiteleseket.

A Patacs-Rácvárosi Egyesület nyílt levelet intézett Orbán Viktorhoz.
A Patacs-Rácvárosi Egyesület minden bajbajutottat vár

– Egy pécsi család 2008-ban havi 38.442 forint törlesztőrészlettel kezdte, most viszont már 106 ezer forintot fizetnek a csaknem 13 milliós deviza alapú hitelükre. Ezzel nincsenek egyedül – mondja a Patacs-Rácvárosi Egyesület elnöke, Lőrincz Miklós. A szervezet megalakulása óta ugyanis több százan keresték fel őket.

A Patacs-Rácvárosi Egyesület ügyvéddel várja a bajbajutottakat, minden hétfőn 17 órától a Patacsi Pilvax Kávézóban.

– Indítunk egy jogsegélyszolgálatot is a devizahitelesek érdekében, ugyanis eddig több mint 300-an fordultak hozzánk az ország minden részéből. Ezért határoztunk úgy, hogy komolyabb lépéseket teszünk – tette hozzá Lőrincz Miklós elnök.

A komolyabb lépések egyike az egyesület Orbán Viktornak címzett levele, amiben amiben arra kérik, hogy üljön le velük tárgyalni, ők ugyanis kevésnek tartják a megtett intézkedéseket. A Patacs-Rácvárosi Egyesület kezdeményezéséhez eddig több, mint 20 civil szervezet csatlakozott eddig.

Hirdetés