Összefognak a Tettye forrásvízért

A vendéglátóhelyeken is elkezdik értékesíteni a Tettye Forrásvizet, a márka erősítéséért pedig összefog a kulturális negyedet is működtető Zsolnay Örökségkezelő, a pécsi önkormányzat és a Sipőcz Ház – jelentették be az érdekeltek képviselői egy pénteki sajtótájékoztatón.

hirdetés

Mint az ismert, jó ideje állít elő a vízszolgáltató a tettyei forrás karsztvízéből palackozott vizeket, így sok pécsi már megkóstolhatta a város saját termékét a nagyobb belvárosi rendezvényeken. A Tettye forrásvíz szénszavas és -mentes nedűit tartalmazó palackjait hamarosan azonban a vendéglátóhelyeken is megrendelhetjük magunknak.

Mint azt Sándor Zsolt, a Tettye Forrásház Zrt. vezérigazgatója elmondta, a Tettye forrásvíz és szódavíz immáron kereskedelmi forgalomba is hozható. Elsősorban a pécsi vendéglátóhelyekkel állapodnak meg a jövőben a forgalmazásról, tette hozzá, de a későbbiekben akár a megye legtöbb étterme, borozója is kaphatna az ízletes tettyei vízből. Mint mondta, éves szinten százezer palack értékesítését tervezik.

A vízszolgáltató mellé pénteken három szereplő is beállt: a város önkormányzata, a Zsolnay Örökségkezelő és a Sipőcz Ház szándéknyilatkozatban vállalta, hogy minden tőle telhetőt megtesz a márka népszerűsítéséért. A Zsolnay Negyedben például mindenképpen forgalmazzák majd a vizet, a Sipőcz Ház pedig már nyár óta helyezi el a pécsi termékei között az ízléses palackokat.

Mint azt Páva Zsolt polgármester elmondta, egy száz évvel ezelőtt indult tradíció folytatódik a víz forgalmazásával. A termék nem pusztán egy víz lesz a sok közül, tette hozzá, hanem alkalmas lesz arra, hogy a pécsiséget erősítse. A polgármester örömét fejezte ki, s jó iránynak tartja, hogy egyre több Pécshez köthető termék jelenik meg a piacon.

Éberling László, a Sipőcz Ház ügyvezetője utalt rá: kiváló marketingeszköz egy város számára, ha tárgyakban, ételekben, italokban válik képessé önmaga eladására.

A nemsokára éttermekben is rendelhető víz a Tettye bőségesen fakadó karsztforrásából kiváló minőségű ivóvíz formájában érkezik a palackokba, ám mindez nem újdonság. A tettyei vizet az 1910-es évektől csaknem 40 esztendőn át palackozták. A „Pécsi Tettyei Kristály-tiszta Üdítő és Borvíz” néven forgalmazott, szénsavval telített frissítő minden fűszer- és csemegeüzletben kapható volt, a Pécsi Tettye Forrásvíz Vállalat míves palackjai nem hiányozhattak a pécsi otthonok és vendéglők asztalairól. Az évszázados hagyományt felélesztve kerülhet így a víz a pécsiekhez.