Összefogtak a pécsi boltosok, együtt díszítik fel a Ferencesek utcáját

Összefogtak a Ferencesek utcai üzletek tulajdonosai, dolgozói, hogy szebbé, meghittebbé tegyék a közelgő karácsonyi ünnepeket közvetlen környezetünkben. Ezért majdnem mindenki vett egy fenyőfát és a maga módján feldíszítette.

hirdetés

Díszbe öltöztetjük, hogy együtt ünnepelhessünk, együtt örüljünk! Gyertek, nézzétek meg, osszuk meg mindenkivel ezt a varázslatot! – írta Facebook-bejegyzésében az ötletgazda Simor Judit, a Zoora Zora Fashion tulajdonosa. A butik korábban a Karácsonyi Kirakatverseny nyertese volt.

38 vállalkozás csatlakozott a Ferencesek utcai karácsonyhoz, nagy részük ízlésesen feldíszített karácsonyfát készített, de van olyan üzlet, mely egyelőre csak egy fenyőt tett ki. Volt, aki kreatívabb volt, egy divatszabó, egy optikus, és egy mobiltelefonos üzlet díszei saját üzletük tevékenységére utalnak.

Gangel Banjamin divatszabó karácsonyfája

– Nagyon sokat járok a világban, mert külföldről szerzem be az árut. November közepén már minden települést feldíszítenek, gyönyörűek a kisvárosok és a nagyvárosok, a síelőhelyek, nagyon jó érzés sétálni, kávézni ezeken a helyeken, ezért gondoltam, hogy miért ne lehetne itt is egy ilyen szépség – mondta lapunknak Simor Judit, aki kinyomtatott fotókkal járta végig az üzleteket, hogy rávegye őket a díszítésre.

Simor Judit, a Zoora Zora Fashion tulajdonosa

– Úgy gondolom, hogy elég mindenkinek csak egyetlen feldíszített fával hozzájárulnia. Nem kell a városra várni, hogy kidekorálja az utcát, hanem tegyük oda mi magunkat, hogy jó hangulat legyen. Jöjjenek a pécsiek korzózni, mindenki élvezni fogja, más lelkülettel készülünk föl a karácsonyra – tette hozzá Simor Judit.

Telefondíszek a Mobilvilág fáján

– Nagyon tetszett az ötlet, gyönyörű lett az utca ettől a sok szép színes fenyőfától, bár én muszlim vagyok, ennek ellenére szívesen veszek részt az ünnepben – mondta a fa díszítése közben a Nigériából származó fodrász Awofeso Olukorede Luqman.

Awofeso Olukorede Luqman fodrász


Az optikus karácsonyfája

Hirdetés