Összevetik a G. Ákosról szóló szakértői anyagokat

Az ellentétes igazságügyi elmeszakértői vélemények összevetésével és tanúk kihallgatásával folytatódik ma a 2009. novemberi pécsi egyetemi lövöldözés vádlottjának pere a Baranya Megyei Bíróságon.

hirdetés

Hajdu István bíró, a Baranya Megyei Bíróság szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a bíróság az ügyben szakvéleményt adó valamennyi igazságügyi ideg-elmeszakértőt beidézte. Erről amiatt döntött, mert a büntetőtanács védői indítványra korábban úgy határozott bevonja a perbe azokat a szakértőket is, akik szerint a lövöldöző a tett elkövetésének idején – az eddig meghallgatott szakemberek álláspontjával ellentétben – nem enyhe, hanem súlyos fokban volt korlátozva cselekedetei súlyának felismerésében.

A bíróság ezen kívül két tanú kihallgatását is tervezi a mai tárgyalási napon.

Az ügyészség a 24 éves Gere Ákost előre kitervelten, több emberen, sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja a tavaly decemberben kezdődött büntetőperben. A vádirat szerint a gyógyszerészhallgató 2009. november 26-án a Pécsi Tudományegyetem biofizikai intézetében pisztollyal megölte 19 éves csoporttársát, három embert pedig súlyosan megsebesített.