Öt kontinens harminc országából jönnek Pécsre

Ha mentálisan érettek vagyunk, mehetünk bárhova - jó pénzért

Öt kontinens harminc országából több mint ötven hallgató érkezik a Pécsi Tudományegyetem (PTE) hétfőn kezdődő 17. Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem elnevezésű programjára – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény az MTI-t.

hirdetés

A pécsi orvoskar által szervezett rendezvényre idén a legtöbben Lengyelországból érkeznek, de várnak még magyarul tanulni kívánó hallgatókat egyebek mellett Angolából, Chiléből és Japánból is – közölte a PTE.

A választható két- és négyhetes kurzusok tanóráit öt nyelvi szinten, heti negyven tantermi és tantermen kívüli órában, kis – öt-tíz fős – csoportokban tartják. A csoportok három nyelvtanárral tanulnak, így biztosítva a változatos tanulói környezetet és módszertani eszközöket. A tananyagként használt MagyarOK című tankönyvcsalád a természetes kommunikációra helyezi a hangsúlyt – fűzték hozzá.

A közlemény szerint a kiadvány különlegessége, hogy élőnyelvi tudást és olyan magyar kulturális ismereteket közvetít, amelyek a tanulók kultúrájának bemutatását és összevetését is lehetővé teszik. Jelezték, hogy az idei nyári egyetem idején jelenik meg a tankönyvcsalád harmadik kötete.

A résztvevők kulturális szemináriumokon, projekteken, kirándulásokon és szakkörökön felfedezhetik Pécs és környékének látnivalóit is. A heti 40 órás intenzív nyelvtanfolyam szóbeli és írásbeli vizsgával zárul, amelyért nemzetközileg elismert krediteket kapnak a hallgatók.