Ötcsillagos minősítést kapott a Harkányi Gyógyfürdő

Harkányban nemsokára új csúszdapark nyit

Az adható legjobb, ötcsillagos minősítést kapta meg a Harkányi Gyógyfürdő a Magyar Fürdőszövetségtől, az ezt igazoló táblát Mogyorósi Ferenc, a szervezet minősítő szakbizottságának elnöke és Imri Sándor független polgármester leplezte le a létesítményben pénteken.

hirdetés

Mogyorósi Ferenc az eseményen elmondta: a fürdőszövetség a gyógyfürdő környezetének, vízminőségének, a szolgáltatások sokrétűségének és színvonalának, a műszaki felszereltségnek, s egyebek mellett az alkalmazottak felkészültségének, azon belül idegennyelvtudásának felmérése alapján hozta meg döntését.

Kesjár János, az üzemeltető Harkányi Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta, a minősítéstől a fürdő ismertségének növekedését, illetve azt várják, hogy nemzetközi viszonylatban is a legjobb gyógyfürdők közé kerüljön.

Kitért arra, hogy az 1823 óta működő, tavaly mintegy 550 ezer látogatót fogadó létesítmény fejlesztésére hétéves stratégia készül, amelyben célul tűzik ki a gyógymedencék és a gyógyszolgáltatások körének bővítését is.

Kesjár János megjegyezte, az önkormányzat tulajdonában lévő Harkányi Gyógyfürdő Zrt. nyereségesen működik, 2012-ben 928 millió forint árbevétel mellett 40 millió, tavaly valamivel egymilliárd forint feletti bevétel után 70 millió forint nyereséggel zárt.

Imri Sándor polgármester arról szólt, hogy a városnak a múltját, a jelenét és a jövőjét is a fürdő jelenti, ezért az önkormányzat minden tőle telhetőt megtesz a színvonal, az ötcsillagos minősítés megtartásáért. E munka szempontjából is kedvezőnek nevezte, hogy a kormány átvállalta Harkány adósságát is.