Ötezer dollárt adományozott a Flextronics

Az elektronikai berendezések gyártásával foglalkozó cég rendszeresen támogat hátrányos helyzetű gyerekeket. A intézmény a több mint egymillió forintot a tanulók fejlesztéséhez szükséges eszközök beszerzésére fordítja.

hirdetés

– A Flextronics mindig megragadja az alkalmat, hogy erejéhez mérten segítsen olyan intézményeknek, amelyek hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkoznak. Most is erről van szó. Oda megy a pénz, ahol erre nagy szükség van – mondta az elektronikai berendezéseket gyártó cég magyarországi igazgatója, Czakó Tibor.

Két évvel ezelőtt az árvíz sújtotta Alsózsolca bölcsődéjét, óvodáját támogatták, tavalya Semmelweis egyetem egyik klinikájának vettek eszközöket, berendezéseket. A pécsi Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben több mint 300 enyhe, súlyos és nagyon súlyos értelmileg akadályozott gyermek tanul. Nekik speciális eszközökre van szükségük a tanuláshoz.

Csizi Péter, Pécs alpolgármestere szerint ezeket nem minden esetben tudja az intézmény saját forrásból megvásárolni, a cég által adományozott egymillió forint több mint száz, tanulást, fejlődést segítő eszköz megvásárlására ad lehetőséget.

Az intézmény igazgatója, Máténé Sej Jolán szerint sok ilyen tárgyuk már elhasználódott, s most olyan, a mozgás-, illetve a kognitív fejlesztéshez szükséges eszközöket vehetnek.

Egyébiránt az elmúlt években több helyről is kapott adományt az iskola. Ezekből megújultak a speciális készségfejlesztő szakiskola tanműhelyei.