Sztrájk: csak a buszok ötöde áll le Baranyában

Ötnapos sztrájkot hirdettek csütörtökön a Volán-szakszervezetek országszerte március 28-tól. Baranyában még nem tudni, hányan csatlakoznak.

A Közúti Közlekedési Szakszervezet 3%-os béremelést és ötezer forintos béren kívüli juttatást, cafeteriát szeretne.

Dr. Kelemenné dr. Konkoly Thege Mária, a Közúti Közlekedési Szakszervezet baranyai vezetője szerint a távolsági járatok húsz százalékát érinti a munkabeszüntetés, nem lesz tehát teljes leállás. A március 28-tól életbe lépő új menetrendről az utasokat értesítik, legkésőbb két nappal a sztrájk megkezdése előtt.

A Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt.-nél Baranyában 800-an dolgoznak, azt azonban még nem tudni, hogy közülük hányan fognak részt venni a munkabeszüntetésben.

pannon volán

A vezető szerint tűrhetetlen, hogy azok, akik ekkora felelősséggel járó munkát végeznek, hajnalban kelnek és utasok százaiért felelősek, hónapról hónapra nettó 120-130 ezer forintért dolgozzanak.

Úgy véli, sikerrel fog járni az ötnapos sztrájk és nem lesz szükség további tiltakozásokra, tüntetésekre, sztrájkokra.

Konkoly Thege Mária szerint azért is vezet eredményre a mostani tiltakozó akció, mert ezúttal nemcsak az országosan leginkább jegyzett, legjelentősebb szakszervezet vesz részt a sztrájkban, hanem a kisebbek is.

hirdetés