Óvodások adakoztak a rászorulóknak

Kilenc pécsi óvoda jóvoltából negyven rászoruló család lett gazdagabb ajándékokkal, játékokkal a Cipősdoboz-akció keretein belül. Az akciót az Esztergár Lajos Családsegítő Központ szervezte, az adományokat a Központ kertvárosi telephelyén, az Anikó utcában osztották ki. A rendezvényen részt vett és köszöntőt mondott dr. Őri László, Pécs alpolgármestere is.

hirdetés

Nagy István, a Családsegítő Központ vezetője elmondta, 40 család 65 gyermeke számára sikerült adományokat összegyűjteni. Biztos benne, hogy jó helyre kerülnek a játékok, munkájuk eredménye mindig a gyermekek arcáról olvasható le.

Hozzátette: sok családnál ezek az ajándékok jelentik majd a Karácsonyt, hiszen bőven akadnak, akiknek egyáltalán nem áll módjukban megajándékozni egymást.

Dr. Őri László, Pécs alpolgármester szerint az évnek abban a szakaszában vagyunk, mikor figyelmünket a legrászorulóbbakra kell fordítani.

Hangsúlyozta, az önkormányzat az utóbbi időben számos, családokat segítő intézkedést hozott, kiemelve az ingyenes bölcsődei és óvodai étkeztetést, családi adókedvezményeket. Pécs továbbra is támogatni fog minden olyan intézkedést és kezdeményezést, mely a nehezebb körülmények között élőket segíti – fejezte be.