Óz KÉK-Zöld birodalma

Június 14-én, 8-14 óra között kerül sor a „KÉK- Zöld Iroda megvalósítása a Melinda parkban” című pályázat következő eseményére a Környezetvédelmi Világnaphoz kapcsolódóan „Óz KÉK-Zöld birodalma” címen.

hirdetés

A projekt a világnapok rendezvénysorozat keretein belül kerül megrendezésre. Az esemény szervezői főként iskolás csoportokat várnak és kalauzolnak Óz KÉK-Zöld birodalmába egy interaktív fenntarthatósági játékra.

Az idelátogató osztályok a sárga úton haladva 5 állomáson keresztül olyan élethelyzetekkel találkoznak melyek a környezetünkkel nem törődő, felelőtlen magatartást jelenítik meg. Energiapazarlás, túlzott vízhasználat, gondatlan hulladékkezelés, túlfogyasztás és környezetszennyező közlekedés – a felmerülő problémák, melyekkel a diákok saját életükben találkoznak.

Az egy osztálynak nagyjából másfél órás programot jelentő út alatt megoldásokat keresnek, melyben a nap házigazdája, Novák Péter az ismert énekes, színész, zeneszerző, szövegíró és kollégái segítenek. Megelevenedik a meséből ismert Madárijesztő, Bádogember, Oroszlán és a boszorkányok. Az út végén Óz a nagy varázsló megmutatja birodalmát, a fenntartható életmód fortélyait.

A szervezők a rendezvényre mintegy 400 fő diákot és pedagógust várnak a ANK iskoláiból, az Illyés Gyula iskolából, TVT-ből és az Árpád Fejedelem gimnáziumból a nap folyamán. A rendezvény helyszíne a kertvárosi Csontváry sétány és az ANK Művelődési Központ aulája.