Őzet mentett a Misina Mentőcsoport

Pénteken bejelentés érkezett a Baranya Megyei Rendőr- főkapitánysághoz, hogy egy szerencsétlenül járt őz beszorult egy kerítésbe Orfűn.

hirdetés

A Misina Mentőcsoport Egyesület negyed órán belül három fővel útnak indult, hogy segítsen a bajba jutott állaton. Az egyesület műszaki mentőeszközökkel felszerelt járművével érkezett meg Orfűre, ahol az egy kerítésbe szorult, nyugtalan állatot találtak. A közepes méretű őz se előre, se hátra nem tudott mozdulni, ezért a Mentőcsoport tagjai kézi erővel megkezdték az őz kiszabadítását. A sikeres mentőakció után szabadon engedték az állatot, így nem volt szükség a helyi vadász beavatkozására.

Nem ez volt az első mentőakciója a Misina Mentőegyesületnek, a legutóbbi havazás idején egy törött karú gyermeket hoztak ki egy a hóátfúvás miatt nehezen megközelíthető településről, így rövid időn belül egészségügyi ellátásban részesülhetett a sérült.

Az egyesület vezetési, kutatási, mentési és egészségügyi egységből áll, amely komplex káresetek felszámolásában való közreműködésre is alkalmassá teszi a Misina Mentőcsoportot.

Biztosítjáka, hogy az összes funkcionális területen koordinálva hajtsák végre a műveleteket és koordinációt végez más jogi személyekkel.

A kutatási feladatokat a mentőcsoport teljes beavatkozó létszáma, mentőkutyákkal és műszaki eszközökkel végzi.

Mentés tekintetében részt vesznek műszaki jellegű (bontás, darabolás, alá-és megtámasztás) feladatokban, magasból és mélyből mentésben, valamint a Mentőegyesület 2012. május 11-én a Mecsek mentőcsoporttal minősíttette magát, amely  eljárás az ENSZ irányelveken alapuló, nemzeti minősítő rendszerben történt.  Az Egyesület azóta hivatalosan is részt vehet városi kutató-mentésben, kötéltechnikai mentésben és árvízvédelmi feladatokban.

Az egyesület egészségügyi részlege terv alapján, az aktiválástól a telephelyre visszaérkezésig terjedő figyelő és ellátó egészségügyi rendszer biztosítására is alkalmas.

 

  • Barlangász

    Denevérnek: Megszólalt az a bizonyos lyuk a gödörből…….

  • Denevér

    Ettől komolyabb mentésre nem is alkalmasak.