Palackból ihatjuk a Tettye-forrás vizét

Már eddig is sok pécsi megkóstolhatta a város saját palackozott vizét a nagyobb belvárosi rendezvényeken, ám a Tettye forrásvíz szénszavas és -mentes nedűit tartalmazó palackjait hamarosan a boltok polcairól is leemelhetjük, s rendelhetünk belőlük éttermekben is.

hirdetés

„Szívünk csücske, büszkeségünk” – ezekkel a szavakkal illette Winkler Tamás, a Tettye Forrásház Zrt. vezérigazgatója egy minap rendezett sajtótájékoztatón a száz százalékban önkormányzati tulajdonú társaság termékét, Tettye-forrás vizéből palackozott Tettye forrásvizet.

A Tettye forrásvíz és szódavíz szeptember 16-tól hozható kereskedelmi forgalomba. Mindez azt jelenti, hogy a következő hetekben leemelhetjük a boltok polcairól, vagy éttermekben kérhetjük ételeink mellé a félliteres, visszaváltható üvegekbe zárt vizet.

Winkler Tamás azt mondja, nem a társaság állapodik azonban meg az értékesítési pontokkal, hanem pályázat útján egy továbbértékesítésben érdekelt céget keresnek a termék elterjesztésére. Ez a társaság minden, a logisztikával kapcsolatos munkát megold, így a Tettye Forrásház Zrt.-nek csak a termelésre kell ügyelnie.

Mint ismert, tavasszal jelentették be a városházán, hogy Tettye forrásvíz és szódavíz néven pécsi forrásvíz palackozásába kezd a Tettye Forrásház Zrt. Pécs saját vizét azóta csak a városi intézményekbe szállították, s nagyobb városi rendezvényeken osztogattak belőle, tekintettel a forgalomba hozatali eljárás hosszadalmasságára.

A víz a Tettye bőségesen fakadó karsztforrásából kiváló minőségű ivóvíz formájában érkezik a palackokba, ám mindez nem újdonság. A tettyei vizet az 1910-es évektől csaknem 40 esztendőn át palackozták. A „Pécsi Tettyei Kristály-tiszta Üdítő és Borvíz” néven forgalmazott, szénsavval telített frissítő minden fűszer- és csemegeüzletben kapható volt, a Pécsi Tettye Forrásvíz Vállalat míves palackjai nem hiányozhattak a pécsi otthonok és vendéglők asztalairól. Az évszázados hagyományt felélesztve kerülhet így a víz a pécsiekhez.