Palacsinta-lankodás beteg gyerekekért

A Palacsinta Nap egy angolszász hagyományokkal rendelkező országos akció, melynek célja a Szemem Fénye Alapítvány és Magyarország első gyermekhospice háza, a Dóri Ház támogatása.

hirdetés

Az alapítvány a március 4-én zajló eseményen palacsintasütésre, evésre és vidám versenyszámokon való részvételre biztatja a lakosságot, cégeket, iskolákat, klubokat, baráti köröket. Az elfogyasztott finomságok jelképes árának kifizetésével – darabonként 200 forinttal – mindenki hozzájárulhat a Szemem Fénye Alapítvány munkájához.

A Palacsinta Naphoz Angliában egy különleges legenda kapcsolódik. Egy kis faluban, Olneyban, egy háziasszony éppen palacsintát sütött, amikor megszólalt a harangszó. Ekkor jutott eszébe, hogy megfeledkezett a miséről. Ebben a pillanatban elkezdett futni a templom felé, de nem ám akárhogyan, a palacsintasütő, benne a finomsággal a kezében maradt, így rohant végig az egész falun. Erre a legendára emlékeznek meg országszerte Angliában a jellegzetes palacsintafutással, mikor az emberek kötényt öltve, serpenyővel a kezükben, futás közben a finom desszertet dobálva versenyeznek.

A résztvevőket arra kérik, készítsenek fényképeket palacsinta-futás, -készítés, -evés közben, küldjék el a vallalati@szememfenye.hu e-mail címre, hogy azokat később a Szemem Fénye Alapítvány is a nagyközönség elé tárhassa.

Az I. Országos Palacsinta-lankodással kapcsolatos bővebb információkat és a regisztrációs lapot a www.szememfenye.hu oldalon találják az érdeklődők.