Pálinka, parfüm – milliós fogás a sztrádán

Nyolcszáz doboz hamis parfümöt és huszonöt liter igazolatlan eredetű, zárjegy nélküli pálinkát foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei az M7 autópályán, megközelítőleg 900 ezer forint értékben – közölte a a szervezet régiós szóvivője.

hirdetés

Bus Szilvia elmondta, a pénzügyőrök az M7 autópályán ellenőriztek egy román rendszámú autóbuszt, amelyben ötvenöt román állampolgár utazott Olaszországba. Az autóbusz csomagterében lévő utazótáskákból összesen 808 darab különféle parfüm került elő, amelyeknek származását hitelt érdemlően nem tudták igazolni a tulajdonosaik.

A parfümök silány minőségű csomagolása és egyéb jellemzői alapján felmerült, hogy azok a vásárlók megtévesztésére alkalmas hamisítványok.

A buszban utazók elismerték, hogy értékesíteni kívánták a termékeket, így ellenük iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indult eljárás, valamint a pénzügyőrök a hamis termékeket lefoglalták.

Egy másik utas utazótáskájából összesen huszonöt liter ismeretlen eredetű alkoholtermék (pálinka) került elő, amelynek tulajdonosa nem tudta igazolni a jövedéki termékek adózott voltát, ezért azt a pénzügyőrök lefoglalták és jövedéki bírságot szabtak ki a terhére.