Palkonya: bánhatja, aki kihagyta

Aki kihagyta volna a palkonyai nyitott pincéket, most megnézheti. Idén is több ezren voltak kíváncsiak azokra a helyi védettség alatt álló kertekre, házakra és természetesen pincékre, ahol a hűvös borokat mérték.

hirdetés

Mintegy tíz borászat mutatkozik be évről-évre a Pünkösdi Nyitott Pincéken Palkonyán. Az eredetileg helyieknek rendezett falunap mára igazi fesztivállá nőtte ki magát.

– Itt mindent a helyiek szerveznek, készítenek és adnak a vendégeknek. Szerintünk ebből ered az a hangulat, amivel visszatérő turistákat és borkóstolókat köszönthetünk Palkonyán – mondja Becker Leonóra, Palkonya polgármestere.

A kicsivel több mint 300 lelkes település egyetlen főutcája az elmúlt húsz évben sokat változott. A villányi borvidék és a fejlődő térség miatt több fiatal költözött a faluba.

A Pünkösdi Nyitott Pincéket minden évben megrendezik. Ilyenkor azok a pincék is megnyílnak, amik év közben nem látogathatók. Idén ehhez csatlakozott kilenc helyi védettség alatt álló ház és kert, ahová szabadon benézhettek a látogatók.

Akik lemaradtak a nyitott pincékről, azoknak itt egy kis ízelítő:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=XW8NgBtSDcg&feature=youtu.be” width=”700″]