Pályázat indul a pécsi suliknak

Összesen 10 milliós forrásra ír ki pályázatot pécsi székhelyű köznevelési intézményeknek a pécsi önkormányzat. A pályázat célja a hagyományőrző és nemzeti identitást erősítő kulturális programokon való részvétel támogatása. A pályázat részleteit dr. Őri László alpolgármester és Bognár László, a Kulturális és Köznevelési Bizottság elnöke ismertette csütörtökön a városházán.

hirdetés

A legutóbbi közgyűlésen hozott döntést a pályázat indításáról a közgyűlés. Ennek értelmében minden pécsi köznevelési intézmény – külön tagintézmények is – legfeljebb 500.000 forint értékben nyújthatnak be pályázatot. Az elnyert összeg pedig a városi kulturális, hagyományőrző, nemzeti identitást erősítő programokon való részvétel lehetőségére fordítandó.

Őri László, Bognár László
Őri és Bognár a sajtótájékoztatón

Lehetőség nyílik majd múzeumok, kiállítások látogatására, színházelőadáson, koncerteken és egyéb pécsi kulturális eseményeken való részvételre.

Őri László alpolgármester szerint ilyen lehetőséggel korábban még nem találkoztak az intézmények, eddig egyedülálló a pályázat az óvodáknak, általános- és középiskoláknak.

Az alpolgármester elmondta, fontosnak tartja, hogy a felnövő generáció is testközelből megismerkedjen kulturális kincseinkkel, hagyományainkkal, és így tovább erősödjön magában a nemzeti identitás.  Az is lényeges, hogy a helyi értékeket ne csupán a turistáknak mutassuk meg, a pécsi fiatalok is ismerjék meg őket.

Bognár László bizottsági elnök alátámasztotta az elhangzottakat, majd a pontosabb részleteket is ismertette.

A pályázatokat április 5-től egészen szeptember 15-ig lehet benyújtani, beérkezési sorrendben bírálják majd el őket.

Az intézmények legfeljebb félmillió forint értékben pályázhatnak a különféle rendezvényeken való részvételre. Az elnyert összeggel a szokásos módon kell elszámolni év végén, mellé pedig egy beszámoló is szükséges lesz majd.