A panelek mellett gyulladt meg a gaz

Három szabadtéri tűzhöz riasztották kedden a tűzoltókat Baranya megyében. Szerda hajnalban pedig újabb tűz ütött ki, ezúttal a Bári kőgáton.

hirdetés

Kedden Pécsett a Melinda utcában fél hektáron száraz fű és gaz égett. Siklósnagyfaluban egy családi ház udvarában gyulladt meg a száraz aljnövényzet. A kétszáz négyzetméter kiterjedésű tüzet a siklósi hivatásos tűzoltók fékezték meg, majd jegyzőkönyvet vettek fel, amely alapján hatósági eljárás indul.

Mohácson négyszáz négyzetméternyi lábon álló gabona égett le. A mohácsi tűzoltók két gépjárműfecskendővel és egy vízszállító járművel vonultak a tűzesethez. A tűz olyan nagy füstképződéssel járt, hogy az 56-os számú főút forgalma is lelassult a beavatkozás ideje alatt. A lángok veszélyeztették az út menti Hárfa vendéglőt és a Kronospan-Mofa Hungary Kft. telephelyét is. A tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően mintegy negyedóra alatt sikerült körülhatárolni a lángokat, így az ingatlanokban nem esett kár.

Szerda hajnalban a Duna egyik kőgátjához riasztották a mohácsi hivatásos tűzoltókat. A Bári kőgát alatt, – amely zátonyt köti össze a szárazfölddel-, fa uszadék és az aljnövényzet égett. A tűzoltók csak a vízirendőrök segítségével, motorcsónakkal tudták megközelíteni a helyszínt, ahol szivattyúval, kézi szerszámokkal, és puttonyfecskendővel oltották el a lángokat.