Pannon Egyetem: van hely

Levelező rendszerben, zömében szombati oktatási napokon kínálja MBA és logisztikai mérnök képzéseit a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusza. Az új lehetőségekről és az intézményben folyó munkáról Dr. Birkner Zoltán kampusz igazgatót kérdeztük.

hirdetés

Kiknek, milyen képzéseket kínál a Nagykanizsai Kampusz?
A mérnöki programban mérnök-informatikus, gépészmérnök, gazdaságinformatikus alapszakos képzést kínálunk, míg közgazdaság területén a turizmus-vendéglátás alapszakot. Ezekhez kapcsolódnak a mesterképzéseink is, amelyek ugyanakkor mindenki számára nyitottak. Mesterképzések tekintetében az oktatás levelezős képzésben, szombatonként folyik két éven át, majd a diploma megszerzésével zárul.

Az MBA-képzésről mit kell tudni?
Az MBA- mesterképzési szakra azokat várjuk, akik elsősorban az üzleti, államigazgatási szférában gazdasági ismereteket megkövetelő vezetői szerepet szánnak maguknak. A képzés rendkívül gyakorlatorientált, professzoraink mellett több felsővezető meghívott oktatónk is van, ezért a vállalatok oldaláról is nagy az igény az MBA-szakon végzettek iránt. Az MBA-re bármilyen felsőfokú végzettséggel lehet jelentkezni, azonban főként a gazdálkodási, pénzügyi, közgazdász és szakközgazdász képesítéssel rendelkezőknek ajánlható a szak; a felvételről a kreditelismerés mellett egy szóbeli vizsga dönt.

A másik mesterképzés kiknek jelenthet jó megoldást?
A logisztikai mérnök mesterképzési szakon a vállalatokon belüli és a vállalatok közötti anyagáramlást, valamint az ahhoz kapcsolódó információáramlást megvalósító logisztikai folyamatok és rendszerek elemzésére, tervezésére, szervezésére, és irányítására válnak képessé. Ide elsősorban a közlekedésmérnöki, gépészmérnöki, a mérnök informatikus végzettségűeket várjuk, illetve bármilyen mérnöki diplomával rendelkezőket.

Milyen kilátásokra számíthatnak a végzősök?
Mivel a Kampuszon megtalálható szakok elindítása előtt komoly kutatómunkát, piacfelmérést végeztünk, az igényeknek megfelelően tudtuk kialakítani a képzéseket. Az MBA-t nem kell bemutatni, hiszen az üzleti világ legrangosabb, legkeresettebb képzéséről van szó, végzett hallgatóink túlnyomó része rövid idő alatt magasabb pozícióba tud kerülni. A logisztikai mérnöki szakon végzettek azért számíthatnak előnyös munkaerő-piaci fogadtatásra, mert hazánkban felértékelődőben van a szállítmányozási, raktározási iparág, keresettek a magasan képzett logisztikai vezetők.

Jelentkezni 2013. augusztus 12-ig lehet, egyetlen helyre azon hallgatóknak, akiket nem vettel fel sehova, illetve nem adták be a jelentkezésüket az idei évben.

Mesterszakokkal kapcsolatban kollégáim az alábbi elérhetőségeken állnak a felvételizők szíves rendelkezésére:

felveteli@uni-pen.hu
+36 30 635 0817
www.uni-pen.hu
Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusz
8800 Nagykanizsa, Zrínyi u. 18.

(x)