Pár órán belül elfogták az időseket kifosztó pécsi házalót

Legutóbb egy idős nő volt az „áldozat”.

hirdetés
Uránia Mozi

Egy férfi tett feljelentést szeptember 18-án, mert pár nappal korábban kifosztották idős édesanyját a saját lakásában Pécsett – közölte a Police.

A gyanú szerint egy ismeretlen férfi délelőtt bekopogott a nőhöz, majd amikor résnyire ajtót nyitott, kitámasztotta lábával, a sértettet a járókeretével együtt odébb tolta, és bement a lakásba. Ezután több porcelánt is összeszedett, amiket meg akart vásárolni, annak ellenére, hogy az idős hölgy közölte vele, nem eladók.

A férfi végül a 100 ezret érő porcelánokért cserébe 14 ezer forintot hagyott ott, majd távozott.

A rendőrök előtt nem volt ismeretlen a feltételezett elkövető, aki korábban hasonló jellegű bűncselekmények miatt már többször került az egyenruhások látókörébe. A nyomozók gyanúja be is igazolódott, ugyanis a 61 éves pécsi férfinál megtartott kutatás alkalmával – egy szobor kivételével – megtalálták a lopott porcelánokat, amelyeket lefoglaltak, majd visszaadták azokat a tulajdonosnak.

A férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol kihallgatását követően őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását. Ellene kifosztás bűntette, valamint magánlaksértés vétsége miatt indult büntetőeljárás a Pécsi Rendőrkapitányságon.


FRISSÍTVE (szeptember 22.): A Pécsi Járásbíróság szeptember 21-én egy hónapra elrendelte a pécsi férfi letartóztatását csalás és kifosztás bűntette, valamint magánlaksértés vétsége alapos gyanúja miatt.