Patacsi petíció

Aláírásgyűjtésbe kezdett a Patacson élő MSZP-s önkormányzati képviselő, Gazdag István annak érdekében, hogy tegyék rendbe a városrész útjait, és oldják meg a vízelvezetést. Erről a Szakács László, MSZP-s parlamenti képviselővel tartott közös sajtótájékoztatóján beszélt csütörtökön.

A városi közgyűlés tagja, Gazdag István szerint az augusztus 3-i felhőszakadás után még mindig nem kezdték el a területen az utak karbantartását, rendbetételét. Mint mondta, az akkori hatalmas vihar következtében, a vízelvezető rendszerek hiánya miatt a Fogadó utcát elöntötte víz, és több autót is elsodort.

hirdetés

– Az akkori eső a városban mindenhol rengeteg problémát okozott, de itt Patacson nincs semmilyen vízelvezetés, az a csapadék, ami a hegyről lejön, mindent visz – mondta Gazdag István. – Ennek a városrésznek nincs gazdája, csak toldozzák-foldozzák utakat, holott teljesen rendbe kellene tenni azokat, hiszen az ISPA-program előtt itt is aszfaltozott utak voltak.

Az MSZP-sek a helyzet megoldása érdekében egy petíciót is megfogalmaztak, amelyhez gyűjtik a támogató aláírásokat és eddig több mint százan szignózták is az íveket. A dokumentumot helyi fideszes képviselőnek akarják átadni hamarosan.

Szakács László, parlamenti honatya hozzátette: Patacson is fizetnek adót az emberek, így elvárhatják, hogy normális utakon közlekedjenek és megoldott legyen a terület vízelvezetése.