Páva Zsolt: „Csapatmunka volt”

Pécs polgármestere a Pécs TV-nek adott interjúban beszélt a Zsolnay-gyárról, az Elnöki Érdemrendről, az oktatási intézményeket érintő átszervezésről is, vagy éppen a női kosárlabdacsapatról.  Páva Zsolt szerint már ez év végén megkezdődhet a PK Zrt. új buszainak beszerzése. A műsor a PécsMa.hu-n is megtekinthető.

hirdetés


A városvezető ezúttal rendhagyó helyszínen, az egyik belvárosi vendéglátóhely teraszán adott interjút a városi televíziónak. Mint azt Páva Zsolt a Schmitt Pál köztársasági elnöktől a közelmúltban kapott Elnöki Érdemrend kapcsán kifejtette, nem az ő érdeme a díj, hanem 160 ezer pécsié – igazi csapatmunka volt. Emlékeztetett rá, hogy a kitüntetést  a kulturális fővárosi program sikeres levezényléséért adományozta az elnök, amely során a város megmutatta önmagát és kultúráját.

Páva Zsolt kitért a nyári szünet előtti utolsó közgyűlésen hozott döntésekre is – többek között a zajrendeletre -, valamint az élénk vitát kiváltó, az oktatási szférát érintő intézkedésekre, amelyek  kapcsán szerinte a legkevésbé fájó megoldást keresték meg, s egy-egy esetben kompromisszumos döntés született.

A város költségvetését érintve úgy fogalmazott, hogy az őszinte büdzsét támogatta mindig is, a tényekkel való szembenézést, ugyanakkor fájó, hogy a tavalyi évhez képest idén kevesebb pénzt áldozhatnak a kultúrára, ám a Zsolnay Negyeddel Közép-Európa legnagyobb kulturális centruma jön létre Pécsen.

A Pécsi Közlekedési Zrt. kapcsán elmondta: hamarosan 13 használt, de jó állapotban lévő busz érkezik a Hajdú Volántól, az év végén azonban már megkezdődhet az új buszok beszerzése is. Ezt úgy kívánják lebonyolítani, hogy a megvásárolandó járművek között legyenek olyanok is, melyek alkalmasak a történelmi belvárosban való közlekedésre.

A városvezető beszélt a baranyai megyeszékhelyen hatalmas fejlesztéseket kilátásba helyező Huawei kínai vezetőivel folytatott tárgyalásokról,  s arról is, hogy egy ipari kultúra megteremtése további munkahelyteremtő beruházásokat hozhat magával.

A polgármester a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. –ről szólva a minőségorientált termelés fontosságát említette meg, de szóba került a Pécs Holding Zrt. gazdálkodása is, valamint a Pécs 2010 kosárlabdacsapat financiális háttere, és a nyáron megrendezendő IRC ralli is .

Az interjút teljes terjedelmében megtekintheti: KLIKK IDE!