Páva Zsolt: elnapolják a költségvetést

Szokatlan lépésre szánja el magát a városvezetés: csütörtökön ugyan a közgyűlés elé terjeszti a költségvetést, ám a döntés elnapolását kéri majd Páva Zsolt – jelentette be a polgármester a Pécs TV Pont Ma Különkiadás című műsorában.

hirdetés

A városvezető szerint ugyanis a kidolgozott verzió nem elfogadható, hiszen nem a megújulást indítja el, nem a romokkal való szembenézést szolgálja, hanem azok megőrzését.

Mint azt a Pécs TV műsorában Páva Zsolt elmondta, a törvényi előírások szerint februárig lehet a költségvetést a közgyűlés elé terjeszteni, s mivel a csütörtöki lesz a soron következő rendes közgyűlés, így ezt e héten meg kell tenni, ugyanakkor kéri a büdzsé elnapolását, s hogy márciusban döntsenek az addigra átdolgozandó tervezetről.

Magyarázatként elmondta: számos olyan jogszabályi változás történt a 2010-es esztendő végén, amely befolyásolta a munkát, a tervezést, így például bizonyos szociális ellátások esetében az egyházak a korábbiaknál több normatívát igényelhetnek.

Hozzátette: őszinte és átlátható költségvetés lesz. Szakítanak például azzal a gyakorlattal, miszerint a kiadási és bevételi oldal közötti különbséget eltérő nagyságrendű ingatlanértékesítési tervekkel hozzák nullára, ami végül nem volt tartható. Mindezek mellett a kiadásokat a feladathoz igazítják.

Pécs polgármestere kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy itt-ott bizony fájdalmasak lesznek a büdzsével járó intézkedések, de a mostani lépések az elkövetkezendő öt-nyolc évre meghatározhatják a város jövőjét. Hangsúlyozta: ahhoz, hogy a város kijöjjön a “kutyaszorítóból”, szembe kell nézni a tényekkel.