Páva Zsolt: EU-s pénzt a kisvállalkozásoknak!

Az uniós forrásokat az elmúlt időszakban tapasztalt gyakorlattal ellentétben elsősorban a kis- és középvállalkozások (KKV) megerősítésére kell fordítani – hangsúlyozta Páva Zsolt polgármester az egyik pécsi cég megvalósult fejlesztéseinek bemutatásakor rendezett keddi sajtótájékoztatón.

hirdetés

Összesen 120 millió forint értékben (felerészt uniós támogatással) új irodarészt alakított ki Álmos utcai telephelyén a Treszner Villamosipari Kft., amellett, hogy különböző gépeket, eszközöket is vásárolt. A cég – a beruházás nyomán – növelni tudja versenyképességét, új megrendeléseket vállalhat, nem utolsósorban pedig újabb munkahelyeket teremt.

„Most ugyan nem egy óriás beruházásról van szó, hatásait tekintve egy középvállalkozás versenyképességének növelése azonban mind társadalmilag, mind gazdaságilag meghálálja a kis befektetéseket” – emelte ki az eseményen Páva Zsolt.

A polgármester reményét fejezte ki, hogy az új kormány szakít a korábbi gyakorlattal, s az EU-s pénzekkel jobban sáfárkodva előtérbe helyezi a kis- és középvállalkozások fejlesztésére alkalmas projekteket. A gazdasági növekedés szempontjából kulcsfontosságú a szektor erősítése, így ezen vállalkozások támogatása megkerülhetetlenül szükséges – összegzett.