Páva Zsolt leállította a kávéfőzők bérlését

“Abban a pillanatban, ahogy a múlt héten értesültem arról, hogy új kávéfőzők bérlésére szeretne közpénzt fordítani a hivatal, azonnal leállítottam az ügyet, szóban és írásban is elrendeltem a vonatkozó bizottsági döntés visszavonását” – közölte lapunkkal Páva Zsolt polgármester.

hirdetés

Mint megjegyezte, elfogadhatatlannak tartja az eljárást és a célt is, valamint azt, hogy mindezt közpénzből próbálták megvalósítani, ráadásul számára kérdéses gazdaságossági mutatók mellett.

“Ahogy eddig, úgy ezután sem fordítunk egyetlen közforintot sem ilyen és ehhez hasonló – „kényelmi” – beszerzésekre, mert egyetlen hivatali dolgozónak sem járhat több mint bármelyik irodában dolgozó pécsi polgárnak, vagy bármelyik pedagógusnak” – mondta.

Hozzátette: felkérte a hivatal vezetőjét, hogy a következőkben tartózkodjon az ilyen típusú előterjesztésektől, az eddigieknél alaposabban kövesse figyelemmel hogyan és mire akarnak közpénzt felhasználni az egyes önkormányzati hivatalok, egységek.

“Ezután sem fogom megengedni Pécsett azokat a döntéseket, amelyek fölöslegesek, kényelmi szempontokat tartanak szem előtt és ráadásul indokolatlanul sok pénzbe kerülnek. 6,3 millió forintból ugyanis nagyjából 5000 kilogramm kávét lehet vásárolni és több tucat kávéfőzőt” – zárta közleményét.