Pécs: 6,4 milliárddal több bevétel

Az mfor.hu nevű portál ezúttal a megyei jogú városok bevételeit vett górcső alá. Kiderült: 2007 és 2010 között Győr és Pécs gazdálkodott a legjobban, Miskolc és Szeged pedig a legrosszabbul. Városunk 6,5 milliárddal több bevételt tudott elérni, mint négy évvel korábban.

hirdetés

Korábban, az Állami Számvevőszék tavaly év végi közlései alapján az mfor.hu már összeállította az adósság szempontjából legjobb és legrosszabb helyzetben lévő megyei jogú városok listáját, melyből csak az első és utolsó öt településre fókuszáltak. A rendelkezésre álló adatok alapján ezúttal azt vizsgálták meg, hogy a 2007-2010 között elért bevétel tekintetében mely városok állnak a legjobban, illetve a legrosszabbul.

Ha megnézzük, hogy 2010-ben melyik általunk vizsgált városok realizálták a legkevesebb bevételt, akkor a legtöbb adósságot felhalmozó Hódmezővásárhely a sereghajtók között tűnik fel a maga 12,4 milliárdos bevételével – ezzel szemben a vizsgált évben 20,7 milliárdos adóssággal rendelkezett.

Ennél kevesebb bevételt csak Salgótarján (9,9 milliárd) és Szekszárd (7,7 milliárd) ért el. Bár azt meg kell jegyezni, hogy ez csak egy kiinduló összehasonlítás, és természetesen egy kisebb városnak kisebb a bevétele, így ebből messzemenő következtetést nem kell levonni.

Ezekkel szemben, ha csak a bevétel nagyságát nézzük a hajdúsági és a borsodi megyeszékhely áll az élen. Kósa Lajos cívisvárosa 44,3 milliárd, Miskolc pedig 42,9 milliárdot realizált 2010-ben. Mindössze 600 millióval kevesebbel áll a dobogónk harmadik fokán Győr a maga 42,3 milliárdos bevételével.

A teljes cikket itt olvashatja el!

Forrás: mfor.hu