Pécs legjobb borai egy helyen

A Pécs-Mecseki Borút Közhasznú Egyesület, hosszas előkészítést követően, egy borútként vállalja fel a teljes Pécsi borvidék népszerűsítését. Május 31-én pedig megalakulna a Pécsi Borászok Köre.

hirdetés

A Pécs-Mecseki Borút Közhasznú Egyesület és a Pécsi Borászok Köre közönségkóstolást tart a Pécsi borvidék aranyérmes boraiból május 31-én.

A Pécsi borvidék egységességét azzal erősíti az egyesület, hogy a termelők között valódi összefogás alakuljon ki. Ezért a Pécs-Mecseki Bórút Egyesület lehetőséget ad minden mohács-bólyi borász számára, hogy csatlakozzon a szervezethez. Így minden minősített borturisztikai szolgáltató a borvidéken, a korábbiakkal ellentétben, egy szervezethez tartozna.

Az egység kialakulása, elsősorban a termelők igénye, hiszen ez által várhatóan még hatékonyabban tudnának a közös bormarketing munkát szervezni.

Május 31-én alakul meg a Pécsi Borászok Köre, amely a pécsi borvidék termelőinek egy újszerű együttműködése. A Kör először néhány alapító taggal kezdi meg működését, de várja tagjai körébe azokat a borászokat, akik tevékenységüket hivatásszerűen végzik, és elkötelezettek a minőségi borkészítés mellett.

A közösség megalakulása lehetőséget teremt a borászok havi találkozására, szakmai egyeztetésekre, eszmecserére, és tematikus helyi borász-kóstolók megvalósítására. A cél, a termelők közötti hatékony együttműködés kialakulásával a Pécsi borvidék piaci pozíciójának a megerősítése.