Pécs mellett zuhant le az olasz csillag

Egy különleges csillagot indítottak útjára a dél-olaszországi Mattinátában. A karácsony másnapján “szélnek eresztett” üzenet végül Pécs mellett, Pellérden landolt.

hirdetés

A Sámi család álmában sem gondolta volna, hogy milyen karácsonyi ajándékot szán számukra az ég. Közel ezer kilométerről érkezett meg a mindig vidám olaszok kedves üzenete.

Az olaszok alig hittek a szemüknek, amikor meglátták a pellérdi kislányt a csillagukkal

– A házunk és a hosszúkás kertünk Pellérd központjában található. A csillag zuhanására nem lettünk figyelmesek, csak az tűnt fel, hogy a fán lengedezik öt hatalmas légballon – mesélte Sáminé Kordé Krisztina.

Boldog karácsonyt! – ez volt az üzenet

Krisztina és általános iskolás kislánya azonnal megnézte, hogy mit is rejt a különleges csillag. Egy fényképet találtak rajta Mattinata Mikulásfalujáról, amit a helyiek építenek az olasz településen.

Közel 1000 kilométert tett meg a csillag

– A közösségi média segítségével sikerült is megtalálnunk a települést és azonnal felvettük velük a kapcsolatot. Nagyon örültek nekünk, mert a csillagküldés náluk karácsonykor hagyomány, de ilyen messzire még sosem jutott a csillaguk – meséli Krisztina.

Egy olasz léggömböt tovább is engedtek

Az olaszok elmondták a pellérdi családnak, hogy általában ezek az üzenetek a tengerbe vesznek, de most szinte csoda történt. Sámiék is így élték meg, hiszen a hat felengedett léggömbből csupán egy pukkant szét a hatalmas út alatt, így közülük egyet tovább is reptettek. Azt egyelőre nem tudni, hogy a pellérdiek folytatják-e idén karácsonykor az olaszok hagyományát, de vétek lenne kihagyni!