Pécsen is kiálltak az LMBTQI emberekért és a homofób részeket tartalmazó pedofiltörvény ellen

157 igen szavazattal, 1 ellenvoks mellett elfogadta a magyar parlament azt a törvényjavaslatot, mely nem kis felháborodást váltott ki itthon és világszerte, hiszen összemossa a pedofíliát a homoszexualitással. Hétfőn a fővárosban több ezren tüntettek az új törvény ellen, szerdára pedig újabb demostrációt hirdettek, melyhez többek között Pécsett is csatlakoztak aktivisták. Céljuk természetesen az LMBTQI – avagy leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszex – emberek támogatása. 

hirdetés
Uránia Mozi

A Háttér Társaság és az Amnesty International Magyarország szerda 18 órára újabb budapesti tüntetést hirdetett a Sándor-palota elé a kedden elfogadott, melegellenessé alakított pedofiltörvény miatt. „A szeretet erősebb a gyűlöletnél – mutassuk meg Áder Jánosnak is!” nevű rendezvényt illetően a Facebookon már több ezer ember jelezte az érdeklődését.

Pécsett helyi aktivisták és az esemény céljával egyetértő magánszemélyek 18 és 19 óra között a Széchenyi téren gyülekeztek. A szimpatizánsok és érintettek nekik adhattak át a saját történetükről szóló levelet vagy az LMBTQI embereknek szánt támogató üzenetüket. A Hunyadi-szoborra is kerültek írások. 

Képek forrása: Szabad Pécs Facebook