Pécsett is kutatják tehetséges amatőr zenekarokat

Könnyűzenei tehetségkutató-sorozat indul májusban Hangfoglaló Magyarország 2012 néven, amelyre hazai és határon túli amatőr zenekarok is nevezhetnek. A verseny fődíjának nyertese egymillió forint értékben hangszereket és hangtechnikai eszközöket kap.

hirdetés

 

A májustól októberig tartó sorozat tizennégy magyarországi és négy határon túli könnyűzenei tehetségkutató verseny összefogásával jön létre. A zenekarok egy három lépcsős rendszerben mérhetik össze a tudásukat; az egymillió forintos fődíj mellett külön díjazzák a legkiemelkedőbb hangszeres zenészeket, komponistákat és a közönség kedvencét is – tájékoztatták a szervezők szerdán az MTI-t.

Mint a közleményből kiderül, az első körben a csapatok a helyi tehetségkutatókon vehetnek részt, ahonnan a győztes automatikusan eljut a Hangfoglaló Magyarország 2012 döntőjéig, vagyis a második lépcsőig. Lesz helyi verseny Balmazújvárosban, Hajdúszoboszlón, Szolnokon, Mátészalkán, Debrecenben, Komáromban, Balatonbogláron, Tatabányán, Pakson, Pécsett, Szolnokon, Szigetszentmiklóson, Békésen, Budapesten, valamint a Felvidéken, Erdélyben, a Vajdaságban és a Muravidéken.

A döntőben a zenekarok az idei Hangfoglalás kiállítás első napján, október 5-én mérik össze a tudásukat Budapesten, a szakmai zsűri által legjobbnak tartott zenekar egymillió forint értékben hangszereket és hangtechnikai eszközöket nyer, valamint felléphet a profik között a Hangfoglalás kiállítás nagyszínpadán. A koncerten többsávos kép- és hangfelvétel készül, amelynek vágott és kevert anyagát a győztes zenekar szintén megkapja.

A versenysorozat harmadik lépcsője a világhálón zajlik. Az internetes Hangfoglaló 2012 a teljes mezőnyének kínál újabb bemutatkozási és nyerési esélyeket. A zenekarok május 7. és szeptember 20. között tölthetik fel egy saját szerzeményük videóját a YouTube-ra. Ha elküldik ennek linkjét a hfh@hanosz.hu e-mail címre, a videó megjelenik a www.hangfoglalasonline.hu oldalon, ahol a közönség szavazhat rá. A legjobb gitáros, basszusgitáros, dobos, billentyűs, énekes, dalszerző és szövegíró személyre szabott ajándékokat, hangszert, hangtechnikai eszközöket nyerhet. A közönségdíjas zenekar a nagyszínpadon léphet fel a jövő évi Hangfoglalás kiállításon és szintén megkapja koncertje utómunkázott képi és hanganyagát.

A Hangfoglaló Magyarország 2012 versenyt a Hangszeresek Országos Szövetsége (Hanosz), az Artisjus – Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület, valamint a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus kezdeményezte.