Pécsi étterem a TOP 10-ben!

Bár az encsi Anyukám mondta lett a legjobb vidéki étterem, a pécsi Susogó hatodik helye is igazán irigylésre méltó. A Dining Guide szerkesztősége több mint 200 hazai éttermet látogatott meg, közülük válogatta ki a legjobb vidékieket.

hirdetés

susogó, hl11

A nagymúltú gasztronómiai magazin anonim tesztelői az adott év folyamán többször is ellátogatnak a helyekre. A legjobb 20 éttermet nemzetközi szaktekintélyek vizsgálják meg, így alakul ki a legjobb 10 étterem sorrendje, amelybe ugyan nem fért be vidéki, ellenben a 11-ik az encsi Anyukám mondta lett. Értelemszerűen a legjobb 10 vidéki toplistáját is ez a hely vezeti, ezt követi a balatonszemesi Kistücsök és a tatai Platán.

susogó, hl5

A pécsieknek viszont örömhír az, hogy a vidékiek közül 6. helyre futott be a Susogó (országosan a 30.helyen áll).

A Dining Guide ezt írta Susogóról:

Az izgalmas pécsi étteremben nincsen állandó étlap, és legnagyobb varázsát ez adja. A tematika hetente, az ajánlat naponta változik, és a rendszer azért ilyen spontán, mert mindent az dönt el, milyen alapanyagokat lehetett beszerezni aznap reggel a piacról. Az ételeket átgondoltan válogatott borok, házi szörpök és pécsi sörök kísérik, és aki hazavinne valamit az élményből, az az étterem melletti Gourmet shopból és borboltból válogatva ezt meg is teheti.

Érdekesség, hogy a Tokaj melletti Mád településről három étterem is befért a legjobb tíz közé.

A Susogó tavaly a független szakmai kritikusokból álló Gault & Millau értékelésén 15 pontot és két séfsapkát érdemelt ki. Ez a pontszám nagyon közel van a 15-16 pontos, egy Michelin-csillaggal egyenértékű „álomhatárhoz”.