Pécsi Fidesz: a pécsi polgárok higgadt döntéseket várnak a városvezetéstől

A pécsi Fidesz-frakció tagjai sajtóközleményükben – pontosabban “Pécs polgáraihoz írt levelükben” – foglalnak állást Orbán Viktor hétfőn bejelentett gazdaságvédelmi akcióterve mellett és reagálnak a Mindenki Pécsért Egyesület szintén hétfőn megfogalmazott sajtóközleményére. A levél az alábbiakban olvasható.

“Kedves Pécsi Polgárok!

A miniszterelnök által hétfőn bejelentett kormányzati gazdaságvédelmi akcióterv minden magyar ember, így minden pécsi polgár munkahelyének, megélhetésének, anyagi biztonságának megőrzését is segíteni szolgálja.

Ahogy korábban, békeidőben, úgy most, egy láthatatlan ellenség elleni „háborúban” is számíthatnak a pécsiek Magyarország kormányának segítségére. Senki, egyetlen pécsi polgár sincs egyedül! Ezt a magyar emberek is pontosan érzik és értik, ezért is van soha nem látott nemzeti egység a Kormány intézkedései mögött. Úgy tűnik, hogy ezt az egységet még a parlamenti és azon kívüli hivatásos panaszkodók és követelőzők sem tudják megbontani.

Szita Károly, Kaposvár polgármesterének és a Megyei Jogú Városok Szövetsége elnökének szavait idézve, most “a cselekvés ideje van itt, nem a követelőzésé”.

A higgadt, az emberek érdekeit szem előtt tartó döntések azok, amelyeket a pécsi polgárok is elvárnak a városvezetéstől és nem pártos, felelősséget áthárító panaszkodó nyilatkozatokat vagy éppen átgondolatlan cselekvést.

A kormány ahogy eddig, úgy ezúttal sem kért lehetetlent az önkormányzatoktól, csak hozzájárulást a közös teherviseléshez. A mondás szerint pedig kétszer ad, aki gyorsan ad.

A válságkezelési alapba az önkormányzatok, a bankok, a multinacionális cégek által történő azonnali befizetések éppen azt a célt szolgálják, hogy a járvány elmúltával a legrövidebb időn belül újra lehessen indítani a megtorpant gazdaságot, hogy minden pécsi polgár és pécsi vállalkozó a leggyorsabban munkába állhasson. Enélkül félő, hogy egy elhúzódó válságot kockáztatnánk, amely a pécsi családokra, vállalkozókra és pécs gazdaságára is hosszabbtávú negatív hatást gyakorolna.

A Pécsi Fidesz Frakció tagjai”

Hirdetés