Pécsi írók és művészek köszöntik a tavaszt

A Pécsi Művészkör – Írók, Költők Baráti Társasága április 18-án, szombaton 15 és 17 óra között rendezi meg Tavaszköszöntő elnevezésű rendezvényét a Civil Közösségek Háza dísztermében (Pécs, Szent István tér 17.). Az esemény elején köszöntőt mond Eszes Mária, a Művészkör elnöke, a rendezvény házigazdája.

hirdetés

A program díszvendége Dr. Márkus Gábor, a Nemzetközi Eszperantó Világszövetség (UEA) magyarországi képviselője, a Tavasz a Szentföldön c. könyv írója. A japánul, kínaiul, koreaiul, angolul, eszperantóul beszélő professzor úr könyvbemutatóval egybekötött vetítéses előadást tart jeruzsálemi, betlehemi, galileai utazásairól és az eszperantó nyelv, mint híd nyelv fontos szerepéről a világkongresszusokon a nemzetközi kommunikációban. Mellette vendég lesz Nagy János, a Magyarországi Eszperantó Szövetség alelnöke és Dr. Sárhegyi Erzsébet, az Országos Idegenvezetői Egyesület elnöke is.

A műsor második részében irodalmi, képzőművészeti és zenei programmal várják az érdeklődőket, akiknek a Művészkör alkotói is bemutatkoznak.

Közreműködnek:

– A komlói Főnix kamarakórus Cs. Gillich Gabriella karnagy vezetésével
– Kuncz László, a Pécsi Nemzeti Színház ny. előadóművésze
– N. Pető Szigethy Ilona, a szigethalmi Irodalmi Kör vezetője
– Wache Jánosné szájharmonika- és harmonikaművész
– Bárdosné Tóth Lídia – gitár, ének
– Móró Alfonz, a pécsi Vasutas Eszperantó Klub vezetője

Bemutatják a Szebényi húsvétolás című hagyományőrző kisfilmet. Az eszperantó kvízjáték nyertese ajándékot kap. A rendezvény alatt kiállítás látható: Kovácsné Büki Anna olajfestészet, grafika,  Papp Judit melegítéses viasztechnika képek, fotók, Bubori Tamás olajfestő, Vörös Ferencné olaj- és ikonfestő, Ádám Jánosné patchwork, Sándorné Jaksics Etelka gobelin, Pandur Mária olajfestő, Latorcai László akrilfestő, Eszes Mária akrilfestő,Tóth Bagi Zsuzsanna üvegfestő, Ricz Szilvia ékszerkészítő műveiből.