Pécsi képviselő a csapvízért

Várhattunk a melegvízre

A csapvíz fogyasztása nemcsak egészséges, hanem környezettudatos viselkedést is mutat – jelentette ki Koszorús László fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár a Csapra Fel! kampány indulása alkalmából 2014. december 2-án, Budapesten. Az öt nagy regionális víziközmű-szolgáltató által indított országos figyelemfelhívó akció célja, hogy ösztönözze a magyar lakosság csapvíz fogyasztását.

hirdetés

A tudatos fogyasztóvá válás folyamatának fontos része, hogy egyre nagyobb figyelmet fordítunk a megvásárolt termékek eredetére, összetételére, származására. A jó minőségű, egészséges magyar termékeket keressük az üzletekben is, a legfontosabbak egyike azonban házhoz jön. Magyarország kivételes adottságainak köszönhetően abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy friss, egészséges vízhez juthatunk, ha otthon megnyitjuk a csapot – mondta Koszorús László.

A csapvíz az a termék, amit a legtöbben fogyasztunk, mégis annyira természetesnek vesszük, hogy fel sem mérjük valós értékét. A Nemzeti Fejlesztés Minisztérium ezért is támogatja az öt regionális vízi közmű-szolgáltató kezdeményezését – hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

Koszorús László arra is felhívta a figyelmet, hogy szervezett tevékenységre és számos ember közreműködésére van szükség ahhoz, hogy a csapvíz mindenki otthonába eljusson: „A vízi közmű cégeknél nap mint nap számos kolléga dolgozik azért, hogy magas színvonalú, fogyasztóbarát szolgáltatást nyújtson, melynek középpontjában az elégedett felhasználó áll.”

A Csapra Fel! kampány többféle eszközzel igyekszik eljuttatni a lakossághoz üzeneteit. Az I. Országos Csapvíz-kóstoló Versenyen az öt állami regionális víziközmű-szolgáltató kiválasztott vízbázisaiból származó, 15 féle vizet kóstolhatják meg az érdeklődők. A legjobb ízű vizet szavazással választják ki. A nyertes palackjának címkéjét egy országos pályázat keretében diákok tervezhetik majd meg.