Pécsi könnyűzene költözik a Kodály Központba

Könnyűzene költözik Pécs nemrég átadott világszínvonalú koncerttermébe csütörtökön este fél nyolctól. Pécsi Hangzás címen Lovasi András Kiscsillag nevű projektje, valamint Takács Eszter lép fel a Kodály Központban.

hirdetés

A Kiscsillag 2005 tavaszán alakult hobbizenekarként. Dalaik a punk zenétől az érzelmes tónusig sokféle hangot ütnek meg. Ez a változatosság illetve az örömzenélés teszi olyan felszabadulttá és sikeressé zenéjüket és előadásaikat.

A koncerten közreműködik Vedres Csaba zongorista (ex-After Crying, Kairosz) és Ferenczy György is, aki ezúttal nem csak harmónikajátékával, hanem egy-egy dal erejéig énekesként is elbűvöli a közönséget. A zenekar erre az alkalomra jelentősen áthangszereli dalai többségét, a koncerten az akuszikus hangszerek dominálnak majd. A Kiscsillag tagjai: Lovasi András – gitár, ének, Mihalik Ábel – dob, Ózdi Rezső – basszusgitár; Leskovics Gábort – gitár, billentyű.

Takáts Eszter „Pécs alkoholgőzös kohói érlelték rapszodikussá zenémet, ahol az élc és a líra kéz a kézben jár akárcsak a mindennapjaimban. Zenélési késztetésem ösztönös, és életfontosságú.” A PTE Művészeti karának karvezetői szakán végzett zenész szólóban és zenekari felállásban is színpadra lép, tizenöt éves kora óta.

Az énekesnő immár három saját albummal örvendeztette meg rajongóit. Bár hasonlítják Koncz Zsuzsához és Suzanne Vegához is, művészete mégsem sorolható be egyetlen zenei kategóriába sem.

A zenekar tagjai: Takáts Eszter – ének, gitár, Miklós Milán – pikoló, basszusgitár, Szalay Tamás – nagybőgő, Bakai Márton – hegedű, Restás Gergő – percussion, Darvas Kristóf – Tangóharmonika.

Jegyek kaphatók a Kodály Központ Infopontjában (Pécs, Brauer Marcell sétány 4.), a Pécs2010 Infopontban (Széchenyi tér 7.), valamint a www.jegymester.hu internetes oldalon 1500, 2000 és 2500 forintos áron.