Pécsi LMP: “a Fidesz pofon vágta a nyilvánosságot”

Sajtóközlemény:
“Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlésének június 23-i ülésére az LMP önkormányzati képviselője módosító indítványt nyújtott be a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló rendelethez. Az indítvány arra vonatkozott, hogy a Közgyűlés bizottságainak nyilvános üléséről készült jegyzőkönyveket a nagyobb nyilvánosság biztosítása érdekében a város honlapján közzé kelljen tenni.

hirdetés

A bizottságok átruházott hatáskörben akár önkormányzati vagyont érintő döntéseket is hozhatnak, továbbá az érdekképviseletek is elsősorban a bizottsági üléseken kapnak lehetőséget álláspontjuk kifejtésére. A bizottsági ülések mindenki számára nyilvánosak.

A Lehet Más a Politika módosításával lehetővé vált volna, hogy a város lakossága az Interneten keresztül információt kapjon arról, hogy választott képviselőik milyen álláspontot képviselnek a bizottsági vitában. Az LMP módosító javaslatához csatlakozott a Jobbik képviselője, aki az albizottságok ülésén készült jegyzőkönyvek internetes közzétételét is kérte.

Az előterjesztést támogatta az Összefogás Pécsért Egyesület, az MSZP, a Jobbik és az LMP. Igennel egyetlen fideszes képviselő, Trombitás Károly szavazott. Sajnálatunkat fejezzük ki amiatt, hogy frakciótársai számára nem volt elfogadható a nyilvánosság ilyen módon történő növelése. Így a döntéshozatali folyamat nem válik átláthatóbbá, továbbra is csak a titkolózás marad.

LMP Baranya Megyei Szervezete
Pécs, 2011. június 23.