Pécsi MDF: “nincs szükség ránk”

Az MDF Pécsi Szervezete taggyűlésén úgy döntött, hogy nem vesz részt a 2010-es őszi önkormányzati választáson: sem polgármester-jelöltet sem képviselőjelölteket nem állít, és senkit nem támogat – tudatta csütörtöki közleményében a párt, amelyet alább közlünk:

hirdetés

“Az idei önkormányzati választásnak semmilyen tétje nincs. Az eredmény lefutott, és borítékolható a kormánypárt teljes sikere. A nyáron megváltoztatott választási rendszer a lehető legsúlytalanabb ellenzéki szerepet löki a politikai, a helyi közéleti versenytársak elé. Ebben a méltánytalan komédiában részt vállalni értelmetlen erőveszteséget jelentene.

Mindemellett a választási rendszer egyoldalú változtatásai a pártoktól valóban független civil szervezetek lehetőségét csaknem teljesen elvette, hogy a helyi hatalmat valóságosan ellenőrizhessék és megjeleníthessék a demokrácia sokszínűségét.

A tavaszi parlamenti választás bebizonyította, hogy jelenleg nincs szükség az MDF-re, nincs szükség a kritikus hangokra és tettekre, hiszen a választópolgárok leginkább egy párt atyai gondoskodását várják. Bebizonyította továbbá, hogy a jelenleg átalakuló MDF-nek meg kell találnia a választóknak szimpatikus, követhető kritikus politikai szerepvállalás helyi módját.

A fentiekre tekintettel újraszervezzük pártunkat, a helyi és a megyei szervezeteinket egyaránt, hogy 2014-ben a siker esélyével indulhassunk a parlamenti és önkormányzati választáson. Kívánjuk, hogy a választás során megtaláljuk Pécs Város érdemes és jó képességekkel rendelkező vezetőit, akik hosszú távú fejlődését, eredményességét elősegítik.”