Pécsi orvosi: jótékonykodik a HÖK

A PTE Általános Orvostudományi Kar Hallgatói Önkormányzata az idei évben sikeresen gazdálkodott a rendelkezésére álló pénzösszeggel, melynek eredményeként kétmillió forint többlettel zárták a gazdálkodási évet.
A hallgatói önkormányzat vezetősége úgy döntött, hogy a rendelkezésükre álló maradványösszeget a felnövekvő nemzedék természettudományos oktatásának fejlesztésére, valamint a tehetséges kisdiákok támogatására fordítja.

hirdetés

A támogatásból három pécsi iskola (PTE 1. számú Gyakorló Általános Iskola, PTE Deák Ferenc Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola, PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskola) részesül összesen 750 ezer forint értékben. A támogatás révén az iskoláknak lehetőségük nyílik modern szemléltető eszközök, taneszközök vásárlására, valamint a tehetséges diákok tanulmányi versenyköltségeinek átvállalására.

Ezen felül a hallgatói önkormányzat 1.250.000 forint értékben vásárol oktatási eszközöket a kar hallgatói számára, melyek a Pekár Mihály Orvosi és Élettudományi Szakkönyvtárban lesznek elérhetőek.

A hallgatói önkormányzat vezetősége döntését azzal indokolta: fontos, hogy a kisdiákok számára a természettudomány oktatása élményt jelentsen, vonzóvá téve ezzel a természettudományi irányú továbbtanulást, megnyerve azon tehetséges diákokat, akikből a jövő orvosai, tudósai lehetnek.

Forrás: PTE