Pécsi orvosokat és ápolókat tüntettek ki a Semmelweis-nap alkalmából

Áldozatos, a járványhelyzet alatt is töretlen, magas színvonalú munkáját köszönte meg a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ (PTE KK) vezetése több mint 80 munkatársának, akik a Semmelweis-nap alkalmából kedden vehettek át elismeréseket a Palatinus Hotel Bartók termében – írja az UnivPécs.

„A PTE Klinikai Központjában naponta több mint 6000 főt kezelnek a járóbeteg-ellátásban, a fekvőbeteg-ellátásban pedig naponta 1000-1200 személy ellátása, gyógyítása történik. Ez hatalmas szám” – mondta az eseményen Sebestyén Andor, a KK elnöke, majd Betlehem József, a PTE rektorhelyettese is köszöntötte a résztvevőket.

A Klinikai Központ 31 szervezeti egységében több mint 3500 munkatárs közül 81 fő részesült különböző kitüntetésekben.

Az Emberi Erőforrások Minisztere Elismerő Oklevelét adta át prof. dr. Kollár Lajos Miniszteri Főtanácsadó a PTE Klinikai Központ Sürgősségi Stroke Munkacsoportjának, a PTE Klinikai Központ Sürgősségi Orvostani Tanszék, Sürgősségi Betegellátó Osztály szakdolgozói közösségének, dr. Kocsis Bélának, aki az Orvosi Mikrobiológiai és Immunitástani Intézet egyetemi docense és a Regionális Kutatásetikai Bizottság Titkára, Richterné Radóczy Csillának a Klinikai Központ Elnöki Hivatal igazgatási ügyintézőjének, és Jenei Zoltánnak, az egyetem leköszönő kancellárjának.

Dr. Sebestyén Andor, a Klinikai Központ elnöke Pro Patiente díjat adományozott sok éven át végzett, kiemelkedő gyógyító, diagnosztikai, megelőző és innovációs tevékenységéért prof. dr. Mezősi Emesének, az I. sz. Belgyógyászati Klinika általános igazgatóhelyettesének, dr. Arany Antalnak, a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika klinikai főorvosának, és dr. Illényi Lászlónak, a Sebészeti Klinika egyetemi docensének.

A PTE Klinikai Központ elnöke Árpádházi Szent Erzsébet Emlékérmet adományozott Románné Csörnyei Orsolyának, a Klinikai Központ Idegsebészeti Klinika ápolásszakmai igazgató-helyettesének több mint három évtizeden át a betegellátás és az ápolástudomány területén végzett kiemelkedő szakmai tevékenységéért.

Elismerést vehetett át Melegh Béla professzor, az Orvosi Genetikai Intézet leköszönő vezetője, több évtizedes munkássága elismeréseként.

Elnöki Dicséretben 72 klinikai munkatárs részesült gyógyító, ápoló, gyógyítást és ápolást segítő, továbbá az egészségügyi munkavégzést támogató áldozatos, magas színvonalú munkája elismeréseként.

További részletek ide kattintva olvashatók.

A kiemelt kép forrása: Csortos Szabolcs/UnivPécs

Hirdetés