Június elején, a Magyar Tudományos Akadémián tartották meg az Ericsson-díjátadót, ahol Meiszterics Zoltánné, a Pécsi Janus Pannonius Gimnázium tanára is elismerést vehetett át, példaértékű munkájáért.

hirdetés

1999-ben alapították az Ericsson-díjat, amellyel már 210 pedagógust díjaztak.

A díjazottak között idén is akadnak egyéni oktatási módszereket alkalmazó tanárok, a munkájukba infokommunikációs eszközöket is beillesztő oktatók, csillagászati szakköröket tartó szakemberek, országos tanulmányi versenyek szervezői és tankönyvek szerzői is.

A napokban átadott díjat az idén is összesen négy kategóriában két-két valódi tanáregyéniség nyerte el. A tanárokat tanítványaik, iskoláik és egyéb oktatási intézmények terjeszthették fel a díjra, a díjazás pedig az Ericsson közoktatási partnerei, a Bolyai János Matematikai Társulat és az Eötvös Loránd Fizikai Társulat bírálata, és a MATFUND Alapítvány kuratóriumának jóváhagyása alapján történt.

Az elismerést a legelkötelezettebb, alapszintű oktatásban résztvevő matematikát és fizikát oktató pedagógusok vehették át, akik a „kötelező” tanórákon túl is számos különfoglalkozás alkalmával és egyéb iskolán kívüli tevékenységükkel is segítik diákjaik fejlődését és a tehetséggondozást.

Az ezévi díjazottak között volt Meiszterics Zoltánné, a Pécsi Janus Pannonius Gimnázium tanára is, aki a matematika tantárgy tehetségeinek gondozásáért vehette át a díjat.

A díjazott iskolájában és a MATEGO alapítványnál is rendszeresen tart szakköri foglalkozásokat a tehetséges tanulóknak. Többek között ennek is köszönhető, hogy tanítványai állandó megoldói a Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok és az Abacus matematikai lapok 10-14 éveseknek című újságokban kitűzött levelező matematikai versenyek feladatainak, ahol általában jó helyezéseket érnek el.

Meiszterics Zoltánné szakmai munkája szerteágazó. Aktív közreműködésével rendezik meg a Fejér Lipót megyei matematikaverseny és a Négy megye matematikaversenyét. 2017 óta
vezeti iskolájának matematikai munkaközösségét. Kollegáival és tanítványaival kiváló
kapcsolatot ápol, valamint rendszeres résztvevője a Rátz László vándorgyűlésnek.
Eddigi eredményes tehetséggondozó munkáját 2012-ben Graphisoft-díjjal ismerték el.