Pécsi siker az országos városmarketing versenyen

A Miskolci Egyetem Marketing Intézete immár másodízben szervezte meg az „Együttműködve versenyezni” Országos Városmarketing Versenyt. A 14 intézmény 43 csapata közül az első helyezett a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karáról érkező csapat lett, akik Villány városa számára dolgoztak ki egy megvalósítható marketingstratégiát. A csapatot Törőcsik Mária egyetemi tanár készítette fel.

hirdetés

A verseny első, írásbeli fordulójában egy elemző pályamunkát nyújtottak be a csapatok egy szabadon választott településről, ezt 14 intézmény 43 háromfős csapata tette meg. Az írásbeli anyagok szakmai értékelése alapján a legjobb 12 csapat jutott be az országos fordulóba, itt már egy általuk kidolgozott kommunikációs stratégiát kellett bemutatni a választott városra vonatkozóan.

A döntő házigazdája Piskóti István, a miskolci Marketing Intézet igazgatója volt, a hatfős zsűri pedig a verseny védnökeiből és a támogatókból állt. A zsűri elnöke Simon András, a Magyar Nemzeti Bank kommunikációs igazgatója és a Magyar Marketing Szövetség alelnöke volt, mellette pedig olyan neves cégek menedzserei és marketingesei foglaltak helyet, mint a Magyar Turizmus Zrt., az IBUSZ és a HVG.

Az egész napos rendezvény során mind a 12 csapat bemutatta a prezentációját – közöttük a két pécsi is. Díjazásra került az első három helyezett, illetve a támogató cégek által kiírt to-vábbi különdíj-pályázatok nyertesei. A zsűri végső értékelése alapján az első helyezett a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karáról érkező Ci-Team csapat lett (Németh Péter, Parti Alexandra és Páger Balázs), akik Villány városa számára dolgoztak ki egy meg-valósítható marketingstratégiát. A csapat felkészítője Törőcsik Mária, a PTE egyetemi tanára volt.

A döntőben egy másik csapat is képviselte a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karát, Bakucz Márta egyetemi docens vezetésével a csapattagok Koncz Mária, Rózsás Alexandra és Tóth Enikő voltak.

Forrás: PTE