Pécsi sört mérnek a kultnegyedben

A Pécsi Sörfőzde termékeit kínálják a jövőben a Zsolnay Negyed vendéglátóhelyein, állapodott meg a város és a vállalat kedden. Páva Zsolt polgármester elmondta: Pécs ezzel is hangsúlyozni szeretné a sörgyár támogatását, amely egyúttal a város kulturális és sportéletét szponzorálja.

hirdetés

Az eddiginél is komolyabban kíván együttműködni a Pécsi Sörfőzde Zrt. és a pécsi önkormányzat. A vállalat már eddig is jelentős támogatást nyújtott a pécsi sportéletben, s kulturális területen, a jövőben pedig a Zsolnay Negyed fenntartásából is részt vállal – jelentették be a társaság képviselői és a polgármester egy keddi sajtótájékoztatón.

Mint azt Páva Zsolt elmondta, a sörfőzde a pécsi ipar reprezentánsai között van, így különösen fontos, hogy a város kiemelten kezelje a céggel való együttműködést. Szerinte fontos, hogy a Pécsre érkező vendégek a régiót jellemző termékekkel találkozzanak, legyen szó borról, ételekről vagy akár a sörről. A sörfőzdének most ezért azt a lehetőséget biztosítják, hogy a kulturális negyedben kínálhatja termékeit az ott lévő vendéglátóhelyeken keresztül; ezért cserébe pedig a kultúrát támogatja.

Varga Miklós a vállalat cégvezetője azt mondta: mindkét fél úgy gondolja, hogy csak együtt, egymást segítve léphetnek a fejlődés útjára. Üdvözölte, hogy a város most lehetőséget ad számukra, egyúttal reményét fejezte ki, hogy az új intézmény anyagi segítségüket felhasználva lehet még sikeresebb.