Baranyában is lecsapott a vihar

Az ország más városaihoz képest Pécs, és a környező települések olcsón megúszták a szerdai ítéletidőt, de azért itt is akadtak fennakadások, főként a késő esti órákban. 

hirdetés

Frissítve – 22:30

Az esti órákban Baranyába is megérkezett a már korábban előrejelzett hidegfront. A tűzoltókat főként a viharos szél okozta károk felszámolásához riasztották.

A viharral összefüggésben eddig hat esetben volt szükség a tűzoltók munkájára Baranyában.

Komlón, a Pécsi úton egy nagyméretű fa dőlt az útra, amely akadályozta a forgalmat. Boldogasszonyfán, valamint Orfű és Remeterét között szintén egy kidőlt fa zárta el az utat. Magyarhertelenden egy tízméteres fa rongált meg egy elektromos vezetéket, és egy villanyoszlopot. Emiatt rövid ideig tíz lakóházban nem volt áramszolgáltatás.

Pécsett egy Szilágyi úti családi házra és az útestre dőlt egy fa. A város hivatásos tűzoltóinak a Pécsi Kutató Mentő- és Tűzoltó Egyesület tagjai is segítettek a káreset felszámolásában. Pécsett, egy Bajcsy Zsilinszky úti társasház hetedik emeleti ablaküvegét lazította meg a viharos szél. A balesetveszély elkerülése érdekében a tűzoltók két nagyméretű üvegtáblát tábolítottak el a magasból.

———————————————————————————————————————————

Frissítve – 18:30

Nem túl bízható az ég, várjuk a fejleményeket.

vihar Pécs

Mi azonban még nem panaszkodhatunk, az ország egyes részein, sokkal rosszabb a helyzet.

Budapestre például brutális vihar csapott le, számos riasztást kaptak a tűzoltók a heves zivatarok okozta fennakadások miatt, áramkimaradások voltak. Sok helyen a heves esőzések miatt az utakon hömpölyög a víz, emiatt áll, vagy csak lépésben halad a forgalom.

Az Észak-Dunántúlon szintén fákat döntött az útra a viharos szél, Kőszegen lakóházba folyt be a víz, több helyről jégesőt is jelentettek – olvasható az Időkép.hu-n

vihar - Buadpest
Budapesten ilyen a szituáció

vihar - Budapest

Vihar Budapesten
Meg ilyen….