Hatalmasat tarolt a Halott Pénz!

A Petőfi Rádió által alapított zenei díjat minden évben a hazai könnyűzene elismerésre méltó szereplői vehetik át. A nagyszabású gálát június 28-án VOLT Fesztivál nulladik napján, Sopronban rendezték meg.

hirdetés

A díjátadón a pécsi Halott Pénz lett az év együttese és övék lett az év dala is, a Darabokra törted a szívem.

Halott Pénznek köze volt az év videoklipjéhez is, hiszen a Wellhello és a Halott Pénz közös produkciója, az Emlékszem Sopronban című dal vitte el a díjat.

A nominálás alapját a Petőfi Rádió 2015. március 1. és 2016. március 1. között legtöbbet játszott, 150 magyar dala képezte. A 200 fős, szakmai testület (az elismert zenészekből, producerekből, zenei szerkesztőkből, újságírókból, koncert- és fesztiválszervezőkből álló Akadémia) ebből a 150 dalból, illetve a dalok előadói közül választotta ki a kategóriák 5-5 jelöltjét.

A jelöltekre május 20. és június 20. között online szavazhatott a közönség, és a szakmai testület is újra voksolt. A végeredményt a szakmai szavazók és a közönség szavazatainak összessége adta, nyolc kategóriában, ezek: az év dala, zenekara, férfi- és női előadója, videoklipje és koncertje, dj-je felfedezettje.

AZ ÉV DALA jelöltjei voltak:
Ákos – Még egyszer
Halott Pénz – Darabokra törted a szívem
Margaret Island – Eső
Marge – Váratlan nyár
Vad Fruttik – Mi lenne jó

AZ ÉV EGYÜTTESE jelöltjei voltak
Halott Pénz
Margaret Island
Punnany Massif
Vad Fruttik
Wellhello