Pécsre érkezett a Jobbik konzultációs országjáró körútja

Széleskörű érdeklődés övezte a Jobbik vasárnap esti pécsi lakossági fóruma az ANK művelődési házában. A konzultáción jelen volt Vona Gábor, a Jobbik Magyarország párt elnöke, Dúró Dóra országgyűlési képviselő és Gyimesi Gábor pécsi önkormányzati képviselő.

hirdetés

A Jobbik „Valódi Nemzeti Konzultáció” címmel meghirdetett országjáró körútja utolsó állomásához érkezett Pécsett. A program során a politikusok tematikusan vették sorra a mindenkit érintő problémákat, majd a végén a lakosság kérdéseire feleltek.

Az oktatásban zajló problémákkal kapcsolatban Dúró Dóra leszögezte: a Jobbik nem fog részt venni a napjainkban zajló kicsinyes mocskolódásokban, sajnálja, hogy az események folyamán a lényeg elsikkadt: a diákok, tanulók helyzetének problémája.

dúró dóra
A képviselőnő szerint a kormánypártot átszőtte a korrupció

Dúró Dóra elmondta, a korrupció elképesztő szövevényesen átszőtte a közéletet, több olyan eset látott napvilágot, mikor a kormánypárti tagok baloldali politikusokkal üzleteltek. A Jobbiktól azonban távol áll a korrupció, jobbikos vezetésű településen korrupciós botrány még egyszer sem fordult elő – jelentette ki határozottan a képviselőnő.

Vona Gábor szerint a kormány kvótarendszerrel kapcsolatos népszavazási kezdeményezése pusztán egy jól kidolgozott kommunikációs stratégia a választópolgárok felé. Ugyanis, míg a migránsválság kérdése és a terrorizmus áll a középpontban, a kormánypárt sikeresen elfordítja a lakosság figyelmét az egyéb égető problémákról.