Pécsre érkezett a stroke-kampány

Pécsre érkezett a Stroke-szűrőállomás. A „Stroke – Ne késlekedj!” kampány keretén belül hazánkban több ezer helyre szeretnének eljutni a szervezők, felhívni a figyelmet a stroke megelőzésére, ismertetni annak tüneteit és a helyes tennivalókat, ha bekövetkezne. Szerda délelőtt a Városházán ismertették a szervezők, Dr. Őri László alpolgármester és a stroke-társaság tagjai ismertették a program célját.

hirdetés

Pécs, már több mint az ezredik állomás, ahová az állomás eljut, és az országban eddig mintegy százezer ember vett már részt szűrésen.

Őri László szerint az egészségügy fejlesztésének Pécsett kiemelt jelentőséget tulajdonítanak – erre jó példa a Klinikai tömb és a Lánc utcai rendelőintézet felújítása, új vérellátó központ építése, a mentőszolgálat fejlesztése, az összesen 25 milliárdos egyetemi beruházások. Ezek komoly sikerek, de még további komoly lehetőségek előtt is áll a város ezen a téren.

stroke, hl03
Az alpolgármester szerint még korántsem fejeződtek be az egészségügyi fejlesztések Pécsett

Dankovics Gergely programigazgató ismertette a kampányt, amely már a hatodik évében jár, Pécs pontosan az 1247. helyszín ahová a szűrőállomás eljut. Rendkívül széleskörű a program támogatottsága, az egészségügyi szerveken kívül számos kormányzati, civil intézmény is csatlakozott hozzájuk.

A szűrőállomásokon egy teljes, átfogó ingyenes egészségügyi felmérést, vizsgálati képet kaphatnak az érdeklődők. Minden egyes helyszínen telt házzal fut a program. Céljuk, hogy az elkövetkező években még további ezer helyre eljusson a szűrőállomás.