400 munkahelyet hoz létre a Jabil Pécsen

Négyszáz dolgozóval szerzizüzemet nyit január végén Pécsen a Jabil Aftermarket Services – jelentették be a társaság képviselői és Páva Zsolt polgármester egy keddi sajtótájékoztatón.

hirdetés

 

Mint azt Páva Zsolt elmondta, a korábbi Elcoteq-es dolgozókat alkalmazza majd a cég, amely elsősorban Európa több pontjáról érkező elektronikai termékek javításával foglalkozik majd Pécsen. Pajor Attila, a Jabil After Market Services ügyvezető igazgatója azt mondta, azért döntöttek Pécs mellett, mert itt rvid idő alatt jó munkaerőhöz jutnak.

Korábban írtuk:

Új nagy foglalkoztató érkezik Pécsre – közölte a városháza hétfőn. A Jabil After Market Services tervezett érkezéséről kedden ad felvilágosítást a sajtónak a városvezetés és a cég irányítói.

A társaság honlapja szerint a Jabil Aftermarket Services  Szombathelyen 2003 decemberében kezdte meg a tevékenységét. A vasi megyeszékhelyen jelenleg több mint 1000 főt foglalkoztató gyáregység a “high-tech” elektronika területén nyújt garanciális és garanciaidőn túli szervizelési, valamint logisztikai szolgáltatásokat.

Anyavállalatuk, az amerikai Jabil Circuit Inc. vezető szerepet tölt be a világpiacon az elektronikai készülékek gyártása, tervezése és szervizelése terén. Korábban, 2000-ben pedig Tiszaújvárosban indították el több ezer főt foglalkoztató üzemeiket.

A cég mobiltelefonok, alaplapok, memóriák, mikroprocesszorok, hálózati és telekommunikációs berendezések javítását végzi.

A pécsi tervek részleteiről a városházán kedden sajtótájékoztatón Páva Zsolt, Pécs polgármestere, Kővári János országgyűlési képviselő mellett a Jabil After Market Services részéről a Jabil Circuit Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, Pajor Attila és  Szabó Ágoston üzletág-igazgató számol be.